איך חשבתי על עוגות מוס לימון אישיות ומתי גיליתי שאני בוכה בחתונות

את י' וק' הכרנו בשכבר הימים התלאביבי שלנו. ביחד מילצרנו את עצמנו לדעת, בילינו, גרנו בדירות שכורות ואהבנו את החיים. בחתונה של י' וק' הסתבר שאני מאלו שבוכות בחתונות. מה זה בוכה, ממררת את עצמי לשלולית…. בסוף החתונה שיחקנו ה"קדרים באים" בבריכה של המקום ואחר כך א' שכח את בגד הים שלו במלתחות.

יש דברים שאי אפשר לכתוב בבלוג, אפילו אם הוא אישי, אבל י' שאל פעם שאלה כמותית את א' והתשובה הפכה למיתולוגיה. מספיק שי' אומר "אתה זוכר ששאלתי אותך…?” ומייד כולם מגחכים וכמובן זוכרים בעיניים נוצצות.

עץ מטריות חורפי ומקסים – של Sam Spencer
http://www.apartmenttherapy.com/flickr-finds-sam-spensers-bloo-56303

כשי' וק' הזמינו אותנו, בסופ"ש חורפי וגשום אחד, לצ'ולנט זה הרגיש טיבעי וקצת כמו שבתות של פעם, אפילו שאף פעם לא עשינו צ'ולנט ביחד, בימי רווקותינו. צ'ולנט זה אוכל מנחם ומחבק של משפחה  וי' וק' הם בעצם משפחה. 

אחד הדברים שקורים כשמזמינים אותך לצ'ולנט זה שבאמת אין לך מה להביא ולתרום לארוחה, שהרי מי יכול לאכול עוד משהו חוץ מצ'ולנט?

אני החלטתי להביא קינוח.
מה רוצים אחרי צ'ולנט? – משהו קליל
מה הכי קליל במרקם? – מוס
מה הכי קליל בטעם? – לימון
איפה יש לי מתכון של עוגת מוס לימון מעולה? – בספר של אורנה ואלה , כמובן!

העוגה קצרה מחמאות (חוץ מי' שלא אוהב עוגות פירות עם קצפת) . י' השני (שיש לו מסעדה בשרית) התענג על העוגה אך הצר על כך שבגלל הקצפת אי אפשר להגישה אצלו במסעדה,  ולי קצת הפריעה העובדה שתחתית הפירורים לא נחתכת "יפה" כאשר לתבנית שוליים גבוהים (הבאתי בתבנית חד פעמית ולא מתפרקת כפי שהומלצה במתכון המקורי). ואז חשבתי לעצמי שאני מסוגלת ליותר.

המתכון המקורי מתוך הספר של אורנה ואלה – אני מאוד ממליצה לרכוש את הספר!

כמה שבועות מאוחר יותר אירחנו לצ'ולנט אצלנו בבית ובחרתי להכין את עוגת מוס הלימון ללא הקצפת ובמנות אישיות. הגעתי למסקנה שאפשר להחליף את בצק הפירורים של אורנה ואלה בבצק עוגיות פריך ומשובח. אני עשיתי בצק פרווה, אבל אני חושבת שאין כמו בצק פריך עם חמאה

במתכון המצורף אני משאירה לכם לבחור את הבצק הפריך האהוב עליכם ומשם להתחיל לעקוב אחרי ההוראות. מבחינת הכמויות, קחו בחשבון שתשארנה לכם עוד עוגיות – אז תבחרו בצק שכייף לאכול אותו, בתור עוגיה, גם ללא המוס.
העוגה המקורית של אורנה ואלה היא לתבנית מתפרקת או קפיצית של 26 ס"מ. אביא כאן את הכמויות המקוריות, (בירוק), כמו גם את השדרוג שלי.

חומרים:

בצק עוגיות פריך (במקור זהו בצק מפירורי ביסקוויטים)
1 שקית (14 גר') אבקת ג'לטין (או ½ 1 עלי ג'לטין)
½ כוס (120 מ"ל) מיץ לימון
½ (¾)כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד (אין במתכון המקורי)
4 חלמונים (מביצים מס' 2)
4 חלבונים(מביצים מס' 2)
1 כף סוכר
מעט מלח

העוגות שלי ללא ציפוי נוסף

אופן ההכנה:

בוחרים את כלי ההגשה האישית המיועד ומתאימים לקוטר תחתיתו חותכן לחיתוך בצק העוגיות. החותכן שלי היה קצת קטן אבל זה לא קריטי.

מרדדים את הבצק הפריך וקורצים עיגולים עם החותכן המתאים.

מסדרים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה (לא צריך לשמן) אופים לפי ההוראות של הבצק הנבחר, מוציאים מהתנור ומצננים. תעשו את עוגיות מכל הבצק, או לפחות פי 1.5 מכמות הכלים

מסדרים עוגיות בכלי ההגשה (אתם רואים שבחרתי קוטר חותכן קטן מידי?)

מרסקים כמה עוגיות ויוצרים פירורים טעימים. אני ריסקתי עם פטיש שניצלים (אצלנו לא דופקים שניצלים בכלל, רק עוגיות, אגוזים ושוקולד)

מערבבים בסיר קטן את מיץ הלימון, הגרידה, הסוכר והחלמונים.
שמים את אבקת הג'לטין בקערה ומוסיפים ½ 4 כפות מים (70מ"ל). ממתינים כ-10 דקות עד שהמים נספגים באבקה.

מביאים את התערובת שבסיר ומביאים לרתיחה עדינה, תוך בחישה על להבה בינונית נמוכה ומסירים מן האש. התערובת אמורה להסמיך מעט. מוסיפים את האבקה לסיר, מערבבים היטב לתערובת אחידה ומקררים לטמפ' החדר.

מקציפים את החלבונים, עם כף סוכר ומעט מלח עד לקבלת קצף יציב מאוד. מוסיפים את קרם הלימון לקצף בזריזות בערבול במהירות נמוכה.
מסיימים את הערבוב עם מרית בתנועות קיפול עדינות.

יוצקים את המסה בעדינות לכלי ההגשה האישיים ומפזרים מלעלה קצת פירורי עוגיות לקישוטמאחסנים במקרר לשעתייםוהרי לכם קינוח מרענן ואביבי שמתאים גם לקינוחן של ארוחות כבדות.

19 תגובות בנושא “איך חשבתי על עוגות מוס לימון אישיות ומתי גיליתי שאני בוכה בחתונות

    1. סיגל בן נון

      עינבל יקרה,
      אכן מתכון נהדר, אני שמחה שאהבת. את מוזמנת לשלב אותי ברשומה שלך ואת לא צריכה לשאול, להבא. מייד הולכת לקרוא את הרשומה שלך, אני מתה על לימון!

  1. פינגבאק: להתאהב בצהוב | כמו אויר לנשימה - בלוג של אדריכלית

להגיב על סיגל בן נון לבטל

האימייל לא יוצג באתר.