את י' וק' הכרנו בשכבר הימים התלאביבי שלנו. ביחד מילצרנו את עצמנו לדעת, בילינו, גרנו בדירות שכורות ואהבנו את החיים. בחתונה של י' וק' הסתבר שאני מאלו שבוכות בחתונות. מה זה בוכה, ממררת את עצמי לשלולית…. בסוף החתונה שיחקנו ה"קדרים באים" בבריכה של המקום ואחר כך א' שכח את בגד הים שלו במלתחות.
יש דברים שאי אפשר לכתוב בבלוג, אפילו אם הוא אישי, אבל י' שאל פעם שאלה כמותית את א' והתשובה הפכה למיתולוגיה. מספיק שי' אומר "אתה זוכר ששאלתי אותך…?” ומייד כולם מגחכים וכמובן זוכרים בעיניים נוצצות.
עץ מטריות חורפי ומקסים – של Sam Spencer http://www.apartmenttherapy.com/flickr-finds-sam-spensers-bloo-56303 |
כשי' וק' הזמינו אותנו, בסופ"ש חורפי וגשום אחד, לצ'ולנט זה הרגיש טיבעי וקצת כמו שבתות של פעם, אפילו שאף פעם לא עשינו צ'ולנט ביחד, בימי רווקותינו. צ'ולנט זה אוכל מנחם ומחבק של משפחה וי' וק' הם בעצם משפחה.
אחד הדברים שקורים כשמזמינים אותך לצ'ולנט זה שבאמת אין לך מה להביא ולתרום לארוחה, שהרי מי יכול לאכול עוד משהו חוץ מצ'ולנט?
אני החלטתי להביא קינוח.
מה רוצים אחרי צ'ולנט? – משהו קליל
מה הכי קליל במרקם? – מוס
מה הכי קליל בטעם? – לימון
איפה יש לי מתכון של עוגת מוס לימון מעולה? – בספר של אורנה ואלה , כמובן!
העוגה קצרה מחמאות (חוץ מי' שלא אוהב עוגות פירות עם קצפת) . י' השני (שיש לו מסעדה בשרית) התענג על העוגה אך הצר על כך שבגלל הקצפת אי אפשר להגישה אצלו במסעדה, ולי קצת הפריעה העובדה שתחתית הפירורים לא נחתכת "יפה" כאשר לתבנית שוליים גבוהים (הבאתי בתבנית חד פעמית ולא מתפרקת כפי שהומלצה במתכון המקורי). ואז חשבתי לעצמי שאני מסוגלת ליותר.
המתכון המקורי מתוך הספר של אורנה ואלה – אני מאוד ממליצה לרכוש את הספר! |
כמה שבועות מאוחר יותר אירחנו לצ'ולנט אצלנו בבית ובחרתי להכין את עוגת מוס הלימון ללא הקצפת ובמנות אישיות. הגעתי למסקנה שאפשר להחליף את בצק הפירורים של אורנה ואלה בבצק עוגיות פריך ומשובח. אני עשיתי בצק פרווה, אבל אני חושבת שאין כמו בצק פריך עם חמאה.
במתכון המצורף אני משאירה לכם לבחור את הבצק הפריך האהוב עליכם ומשם להתחיל לעקוב אחרי ההוראות. מבחינת הכמויות, קחו בחשבון שתשארנה לכם עוד עוגיות – אז תבחרו בצק שכייף לאכול אותו, בתור עוגיה, גם ללא המוס.
העוגה המקורית של אורנה ואלה היא לתבנית מתפרקת או קפיצית של 26 ס"מ. אביא כאן את הכמויות המקוריות, (בירוק), כמו גם את השדרוג שלי.
חומרים:
בצק עוגיות פריך (במקור זהו בצק מפירורי ביסקוויטים)
1 שקית (14 גר') אבקת ג'לטין (או ½ 1 עלי ג'לטין)
½ כוס (120 מ"ל) מיץ לימון
½ (¾)כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד (אין במתכון המקורי)
4 חלמונים (מביצים מס' 2)
4 חלבונים(מביצים מס' 2)
1 כף סוכר
מעט מלח
העוגות שלי ללא ציפוי נוסף
אופן ההכנה:
בוחרים את כלי ההגשה האישית המיועד ומתאימים לקוטר תחתיתו חותכן לחיתוך בצק העוגיות. החותכן שלי היה קצת קטן אבל זה לא קריטי.
מרדדים את הבצק הפריך וקורצים עיגולים עם החותכן המתאים.
מסדרים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה (לא צריך לשמן) אופים לפי ההוראות של הבצק הנבחר, מוציאים מהתנור ומצננים. תעשו את עוגיות מכל הבצק, או לפחות פי 1.5 מכמות הכלים…
מסדרים עוגיות בכלי ההגשה (אתם רואים שבחרתי קוטר חותכן קטן מידי?)
מרסקים כמה עוגיות ויוצרים פירורים טעימים. אני ריסקתי עם פטיש שניצלים (אצלנו לא דופקים שניצלים בכלל, רק עוגיות, אגוזים ושוקולד)
מערבבים בסיר קטן את מיץ הלימון, הגרידה, הסוכר והחלמונים.
שמים את אבקת הג'לטין בקערה ומוסיפים ½ 4 כפות מים (70מ"ל). ממתינים כ-10 דקות עד שהמים נספגים באבקה.
מביאים את התערובת שבסיר ומביאים לרתיחה עדינה, תוך בחישה על להבה בינונית נמוכה ומסירים מן האש. התערובת אמורה להסמיך מעט. מוסיפים את האבקה לסיר, מערבבים היטב לתערובת אחידה ומקררים לטמפ' החדר.
מקציפים את החלבונים, עם כף סוכר ומעט מלח עד לקבלת קצף יציב מאוד. מוסיפים את קרם הלימון לקצף בזריזות בערבול במהירות נמוכה.
מסיימים את הערבוב עם מרית בתנועות קיפול עדינות.
יוצקים את המסה בעדינות לכלי ההגשה האישיים ומפזרים מלעלה קצת פירורי עוגיות לקישוט. מאחסנים במקרר לשעתיים. והרי לכם קינוח מרענן ואביבי שמתאים גם לקינוחן של ארוחות כבדות.
נהדר סיגל! תודה על המתכון המצטרף לאוסף הלימון שבבלוג שלי! מרשה לי לשלב אותך בפוסט על הלימון שפורסם אמש?
עינבל יקרה,
אכן מתכון נהדר, אני שמחה שאהבת. את מוזמנת לשלב אותי ברשומה שלך ואת לא צריכה לשאול, להבא. מייד הולכת לקרוא את הרשומה שלך, אני מתה על לימון!
להלן קישור לרשומה שלך:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2482553
(אם הקישור לא לחיץ – אפשר להעתיק אותו לשורת הכתובת למעלה)
קישרתי אלייך. מוזמנת:-)
תודה לך,
הגבתי לך שם (עמוד 2) רשומה מצויינת עם רעיון כביר.
ויהיו המשכים ♥
נהדר!! אוהבת את התמונה של עץ המטריות – מדהים!!
ותודה על המתכון הנהדר, יינוסה בקרוב.
חג שמח
שולי
שולי, איזה כייף לי!
העץ הזה נהדר כל כך, נכון? אני חושבת שהוא פשוט גאוני.
שיהיה בתיאבון!
את לגמרי מדבקת בחדוות הלימונים.. בשנייה שהגב ישתחרר לי הולכת להכין לכולם.
והעץ.. מדהים!!
תודה, יקרה,
תרגישי טוב – זה הכי חשוב. (בקבוק מים חמים עושה עבודה נפלאה!)
נרשם וינוסה בסיבוב הבא שהעץ של חמי וחמותי יתפוצץ מלימונים. חג שמח .
ריקי, הייתי בודקת את העץ שלהם – הוא בדרך להתפוצץ…. (שלי ככה)
בתיאבון ונא לדווח איך יצא ♥
ריבי, כמובן, יקירתי, אני לא מבינה מה פתאום קפץ לי השם ריקי…
נראה יאמי, חבל שאצלינו לא אוהבים עוגות עם טעם של פירות
תודה, נחמה.
המתכון שיופיע בפעם הבאה הוא גם של פירות (בננות) ומבטיחה לאחר מכן לתת מתכון ללא פירות. רשמתי לעצמי…
נראה מרענן לחלוטין 🙂
מרענן לגמרי!
כל כך מרענן שאחרי שאוכלים אותו – אפשר עוד סיבוב של צ'ולנט…
🙂
הפוסט מדהים
האם לדעתך אפשר לעשות עם תחתית בראוניז ?
שווה לנסות. אישית, אני לא בטוחה שהשילוב שוקולד ולימון יעבוד. אבל אם נראה לך שכן – אז יאללה למטבח. מחכה לדיווחים.
פינגבאק: להתאהב בצהוב | כמו אויר לנשימה - בלוג של אדריכלית