לקחת בננות לאי בודד

כשואלים אותי איזה אוכל הייתי לוקחת לאי בודד אני מייד עונה: “בננות" למרות שברוב האיים הבודדים יש עץ בננות, לפחות לפי הציורים

כשמרשים לבחור שני מאכלים אני בוחרת לקחת איתי תפוחי אדמה, אבל זה כבר סיפור לפוסט אחר ואולי לעוד כמה.

http://notebookworthy.wordpress.com/2009/08/06/american-tart-banana-strawberry-blueberry-galette/

אני אוהבת בננות בכל מצבי הצבירה שלהן. מרגע ההבשלה ועד מצב ה"דבש" (ולא, הורים יודעים שזה לא רקוב! כשתגדלו תבינו!), בפרוסות מיובשות, גלידה, מילקשייק וסוכריות גם אם יש בהם פרי אמיתי וגם אם הטעם נובע מתרכובות הכימיות.
בשבילי בננות רולז!

בשל האהבה הגדולה שלי לפצצת האנרגיה הצהובה הזו אני קונה כפייתית של בננות והרבה פעמים הם מגיעות אצלי למצב "דבש". אני זוכרת, כמו היום, את ההורים שלי מנסים לומר לי שזה דבש ואני טוענת שזה רקוב. כנראה שההבנה מגיעה עם תבונת הגיל והיום הילדים שלי מתפוצצים מצחוק ועונים לי שזה דבש זו מילה נרדפת לרקוב.

http://www.wisegeek.org/what-is-happening-as-bananas-ripen.htm

לא רקוב ולא נעליים, אבל מפאת הבנת הדור הצעיר ומתוך רצון להביא אליהם את התבונה הבננית מוקדם יותר, יש אצלנו בבית שימוש מעולה לבננות "דבש".

(אם נפלה עליכם כמות גדולה של בננות דבש, אפשר להקפיא אותן ולהשתמש במועד מאוחר יותר. הן לא תהיינה יפות, אבל היי, היופי אצל בננות הדבש איננו הצד החזק שלהן, ממילא)

זה התחיל בימי הסטודנטים שלנו במילנו, כאשר י', שלמד רוקחות, הכיר לי את עוגת הבננות בעמוד 45 של הספר של נירה רוסו. משום מה, המתכון מכוון לרווקים ממין זכר שרוצים להרשים את בנות זוגן. אני עשיתי כמה ווריאציות על המתכון המקורי ומאז אני מרשימה את בן זוגי ואף את ילדי סרבני הדבש.
מפאת הנוחות ואולי קצת בגלל איזה טרנד נפוץ אני עושה את העוגה בתבנית שקעים ומכאן כבר לא קוראים לה עוגה אלא מאפינס.

חומרים (בסוגריים מן המתכון המקורי):

100 גר' חמאה רכה או 1/3 כוס שמן (מרגרינה)
¾ כוס סוכר (½ 1)כשהבננות ממש "דבש"
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
½ כפית מלח
¼ כוס חלב
3 בננות מעוכות היטב – הכי דיבשיות שאפשר.
אפשרויות נוספות:
שוקולד צ'יפס, מרשמלו בחתיכות.

אופן ההכנה:

1. מקציפים ביצים וחמאה.
2.מוסיפים את הביצים לתערובת.

3. מוסיפים את הקמח והחלב לסירוגין.

4. מועכים היטב את הבננות עם מזלג.

5. מוסיפים את הבננות לתערובת.
אם מוסיפים שוקולד צ'יפס ו/או מרשמלו – זה הרגע להוסיף.

6. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת היטב או מרופדת ב"מנג'טים".

7. מכניסים לתנור בחום בינוני עד שהמאפינס משחימים וקיסם הננעץ בהם יוצא יבש (כ-20 דקות, תלוי בתנור)
אם בכל זאת עושים עוגה, אז הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק וזמן האפיה הוא כ-40 דקות.

4 תגובות “לקחת בננות לאי בודד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>