עוגת תפוחי העץ הטובה בעולם

פורסם לראשונה ב"תפוז" בתאריך 23 נובמבר 2010

"הערומצ'יקים עברו דירה" שמעתי את אחד מהחברים של הבן שלי מכריז מהמושב האחורי של המכונית. הורים "כפריים" עסוקים תמיד בהסעות למקומות הבילוי. מי מסיע? מי מחזיר? אלו הנתונים שיקבעו אם יש בילוי או לא. הפעם אני החזרתי ולקח לי שתי שניות להבין במי מדובר.

משעשע לחשוב איך דברים מקבלים שם שלפעמים הוא חזק יותר מהשם הראשוני או הרשמי. לפעמים אנחנו נותנים לאנשים כינויים שנשארים עמנו לשנים ורק אנחנו יודעים למה ולמי הכוונה. לנו יש את "הפרועה" כי שנים נראה שהיא לא הסתרקה, אחת היא "העז" כי היא פשוט נתקעה באיזו סיטואציה ואי אפשר היה להוציא אותה וה"ערומצ'יקים" נקראים כך כי ילדי המשפחה מסתובבים תמיד ערומים במושב.

וחתולים?
חתול נותן לעצמו את שמו ואנחנו רק צריכים להבין ולדעת לקרוא אותו. אני אומרת לילדים שכשפוגשים חתול צריך להמתין קצת, להתבונן בו ולהקשיב לו ואז יודעים מה שמו.
פילטר היתה חתולה לבנה ואחותה, קְסֶסָה, היתה מקושקשת…, ציונה הגיעה מירושלים וגֶרֶב היתה כולה אפורה בגוון של גרב צבאית. לגֶרִי קוראים כך כי הוא מגרגרי מהרגע שפגש אותנו, הֲצִידָה היתה שבורת עמוד שדרה והאגן שלה פנה קצת הצידה… וריפרָף הלך כמו ריפרָף מ"מופע הקולנוע של רוקי", כי היתה לו רגל קדמית משותקת. צַ'רְלִי, אחרון האסופים שלנו, הלך בהתחלה כמו צ'רלי צ'אפלין כי היה אחרי ניתוח אגן.

ומקומות בארץ?
ליד צהלה יש את "צומת הפיל" על שם הסטקייה שהיתה שם, בהרצליה יש "צומת כדורי" כי שנים היתה שם חנות צמיגים בשם הזה וברחובות ילדים גדלו על "גן הפלסטיק" בגלל המתקנים המיוחדים שם ובטח יש עוד.

אבל הכי הכי זה מתכונים. כאלו שעוברים מפה לאוזן ונכתבים על פיסת נייר, פתקה או כרטיסיה. אצלנו, יש את "פאי הלימון של נגה"( שאצלה בטח קוראים לו "פאי לימון של סבתא אֶלזֶה") ויש את "העוף של סבתא" ואת "העוף של יאיר" ואת "עוגת הגזר של רחל".
לפעמים מתכון זה מה שנשאר ממערכת יחסים שחלפה.

כשג'סיקה, חברה מאיטליה, התלהבה מעוגת התפוחים שהכנתי, הבטחתי לתרגם את המתכון. עברה יותר משנה ועדיין לא עשיתי זאת ולכן יצורף כאן גם תרגום לאנגלית..אצלנו קראו לה "העוגה של מיכל". מיכל היא אמא של אורן שהיה אהבת חיי לנצח, בכיתה ב'. כשהייתי בת 12 אמא הקריאה לי את המתכון ורשמתי אותו בכרטיסיה משלי ומאז קוראים לעוגה הזו "עוגת תפוחי העץ הטובה בעולם" .

חומרים לבצק:
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מים קרים
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
1/2 1 כוס קמח לבן רגיל
חומרים למילוי תפוחי עץ:1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים חמוצים (גרני סמיט)
3 כפות סוכר
קינמון (הרבה)

 

Ingredients for dough 
2 eggs
3/4 cup sugar
3/4 cup oil
1/4 cup cold water
1 Tbs Vanilla extract
Pinch of Salt
1 1/2 cups white plain flourIngredients for apple fill
1 Kg green apples (Granny Smith)
3 Tbs sugar
Cinnamon ( a lot)



אופן ההכנה:

1. מקלפים את התפוחים, מנקים את הגרעינים וחותכים לרבעים.
2. אותם חותכים עוד פעם לאורך ואז לפרוסות דקות (צורת הפרוסות יוצאת מין משולש)
3. מוסיפים 3 כפות סוכר וקינמון ומערבבים היטב בקערה. מניחים בצד.
4. מערבבים היטב את כל חומרי הבצק.
5. משמנים תבנית (בגודל של 25/35 ס"מ) ושופכים אליה מחצית מכמות הבצק.
6. מפזרים באופן אחיד את תפוחי העץ על הבצק יחד עם הנוזל שנוצר.
7. שופכים מעליהם את שארית הבצק. (בצורה הכי אחידה שאפשר ושמקסימום ת"ע יהיו מכוסים)
8. שמים בתנור שחומם מראש לחום בינוני. (180 מעלות)
9. זמן אפיה: במתכון המקורי – שעה וחצי. בסיר פלא על אש גדולה – שעה וחצי. בתנור הטורבו המודרני – שעה או אפילו פחות. אצלכם בתנור תבדקו עם קיסם שיוצא מהבצק יבש.


Preparation
1. Peel the apples, clean it from seeds and cut to quarters.
2. Cut it once more lengthwise and then to slices.
3. Add 3 tbs sugar and cinnamon, mix it in a bowl and leave a side.
4. Mix together all the ingredients of the dough.
5. Oil a cake mold (25/35 cm.) and pour half of the dough.
6. Spread apples and the liquid that was created on top of it.
7. Pour the rest of the dough on the apples ( cover most of the apples)
8. Put the pan in a preheated oven to 180 c.
9. Time of baking: originaly – 1 1/2 hour. In modern oven,
1 hour or less. Check the right time in your oven by checking
cake with a toothpick.

אפשר להגיש עם כדור גלידה וניל .
פעם לא היינו כל כך מתוחכמים אז פשוט אכלנו את העוגה הזו ככה, לוהטת מהתנור ואחר כך בטמפ' החדר או בטמפ' המקרר, אם היא שרדה כל כך הרבה זמן..
כיאה לעוגת התפוחים הטובה בעולם – היא פשוט תמיד טעימה.

טיפ: לאחרונה יצא לי לעשות את העוגה עם קמח תופח מאליו (יצא = זה מה שהיה לי בבית..) יצא מעולה וכיסה קצת יותר טוב את תפוחי העץ.
רעיון נוסף, לרגל הפרסום המחודש של הרשומה - מאפינס תפוחי עץ. 
על אותה כמות של תפוחים עושים כמות וחצי של בצק עם קמח תופח. מערבבים את הבצק ביחד עם התפוחים ושמים  בתבנית שקעים משומנת. כף גדושה מהתערובת לכל מאפין. זמן האפייה קצר יותר בכמחצית.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>